فعالیت میادین میوه و تره بار سبب خواهد شد تا در شرایطی رقابتیٍ؛ محصولات با قیمتی مناسب و با کیفیت عرضه گردد که این مهم، منافع مصرف کنندگان را بهمراه خواهد داشت. زیرا آنان در شرایط رقابتی محصولات را با کیفیت بهتر و قیمت کمتر و مناسبتری دریافت خواهند کرد.
تولیدکنندگان که روی دیگر سکه هستند، نیز، از منافع این میادین بی بهره نخواهند بود. در واقع این میادین منافع مطلوبی را متوجه تولیدکنندگان خواهد کرد. وجود این میادین به عنوان بازاری برای محصولات کشاورزی، سبب خواهند شد تا تولیدکنندگان این محصولات از سردرگمی و اتلاف وقت خود برای پیدا کردن بازار فروش و عرضه محصولات خود جلوگیری کرده و آنان با فراغ بال و خیالی آسوده؛ محصولات خود را برای فروش عرضه نمایند. لذا این بازارها برای تولیدکنندگان از چند جنبه حائز اهمیت است.
اول ؛ با توجه به اینکه محصولات کشاورزی ارائه شونده در میادین میوه و تره بار عمدتا آبکی بوده و با گذشت مدت محدودی ضایع می شوند، لذا، در اثر نبود بازار مناسب برای فروش محصولات، ضرر و زیان زیادی متوجه تولیدکنندگان خواهد شد. دوم ، نبود بازار مناسب برای عرضه محصول خود معضل بزرگی برای تولیدکنندگان است. زیرا در چنین شرایطی (نبود بازار)تولیدکنندگان با سر درگمی برای پیدا کردن بازار مواجه می شوند که این سر درگمی نهایتاٌ سبب خواهد شد تا تولیدکنندگان یا با ضایعات و فساد محصولات خود مواجه شوند یا محصولات خود را با قیمتی بسیار کم به دلالان و واسطه ها بفروش رسانند؛ که هردو گزینه ، نهایتاً با واردآمدن خسارت و زیان به تولیدکنندگان همراه خواهد بود. پس فعالیت و توسعه این میادین عملاً هم از وارد شدن ضرر و زیان به تولیدکنندگان جلوگیری خواهد کرد و هم سبب خواهد شد تا مصرف کنندگان در شرایطی رقابتی محصولات با کیفیت بهتر و قیمت مناسبتر را خریداری کنند.
با وجود مزایایی که برای میادین میوه و تره بار برشمرده شد، این میادین با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و چنانجه به این مشکلات بی توجهی گردد بر کارکرد این میادین تاثیرات منفی خواهد گذاشت. لذا این مطالعه در پی بررسی سیستمی و جامع گرایانه میادین به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و بازرگانی می باشد. و در پی بررسی این سوال است که آیا این میادین منجر به تنظیم بازار و به تعادل رساندن قیمت محصولات میوه جات و تره بار می گردند یا خیر.